Seguiu-nos a:

Facebook Layar

Inici> Llistat de notícies> Cooperatives d' última generació

Cooperatives d' última generació

19 jul 2012

            
   

Tradició i innovació no tenen per què ser dos conceptes enfrontats,cada vegada és més fàcil trobar cooperatives que lluny de quedar ancorades aposten per la tecnologia, nous models d'organització i productes de valor afegit.
 
" Som energia"el naixement d'aquesta empresa va començar gestar el 2005, quan Gijsbert Huijink comprovar les dificultats que suposava connectar casa a la xarxa elèctrica. Aquest holandès, llavors professor d'Economia a la Universitat de Girona i actual vicepresident de Som Energia, va decidir instal · lar plaques solars per abastir la seva llar,l'experiència li va agradar tant que va despertar la seva inquietud per invertir en energies renovables.
 
Inicialment va pensar en un projecte d'energia eòlica però va veure que requeria una gran inversió, llavors se li va acudir que podia promoure una cooperativa.
 
La seva sorpresa va ser que les cooperatives energètiques, amb dècades de tradició en altres països d'Europa, aquí ni tan sols existien. "Va començar a explicar la idea i es va anar involucrant més gent. La intenció d'invertir en un projecte concret es va formalitzar en una cooperativa per a la producció i consum d'energies renovables" explica Eduard Quintana, responsable de Comercialització de l'empresa.
 
 

 

Seguiu-nos a:

Facebook
Mollet Impulsa, SL
Plaça Major, 1 - 08100 Mollet del Vallès (Barcelona) - Tel. 93 570 87 51