Seguiu-nos a:

Facebook Layar

Inici> Llistat de notícies> Creix l' activitat econòmica al Vallès Oriental al 2014

Creix l' activitat econòmica al Vallès Oriental al 2014

21 gen 2015

Segons les dades de PIMEC, la comarca també ha crescut en l’afiliació d’autònoms fins superar els 30.000 professionals censats, una xifra propera als 32.000 que va ser la millor xifra registrada l’any 2008. La mida de l’empresa ubicada a la comarca és en un 50% micro empresa (fins a 5 treballadors), el 30% es petita empresa (6 fins a 50 treballadors), i el 20% restant son mitjanes empreses (més de 50 treballadors). 

En el seu balanç, PIMEC Vallès Oriental presentava els objectius patronals i les perspectives econòmiques per aquest any. Pere Barrios, vicepresident de la delegació vallesana, valorava l’actual conjuntura de la comarca destacant que “el Vallès Oriental és un dels principals motors industrials de Catalunya”.

En l’àmbit empresarial, l’any 2014 ha estat un any de moderada recuperació econòmica en el qual “s’han produït millores de facturació en un bon gruix d’empreses, tot i que a costa de reduir marges, en molts casos”, assenyalava Barrios, qui celebrava que, per primera vegada en els darrers anys, “s’ha creat ocupació neta”, tot i que “l’atur continua sent molt alt”.

La caiguda de la prima de risc ha alleugerat les tensions financeres, les exportacions han continuat amb una dinàmica molt positiva malgrat l’aturada Europea, i els processos concursals s’han reduït en nombre i mida. Tot i això, Barrios era crític amb la “dificultat que tenen les pimes per accedir al crèdit, malgrat les importants aportacions econòmiques del BCE que no arriben a les empreses, i les reduccions dels tipus d’interès i preu del diner”.

També va voler posar de manifest “la necessitat urgent d’aplicar una règim sancionador contra la morositat”, i va ser crític també amb la pressió fiscal que continuen patint les pimes, i l’elevat cost del preu de l’energia que afecta seriosament la competitivitat de les empreses. Preveu un 2015 en què el PIB superarà el 2% de creixement, es continuarà creant ocupació, el consum de les llars millorarà, i la construcció per primer cop en molts anys pot variar positivament.

Font: Contrapunt

Seguiu-nos a:

Facebook
Mollet Impulsa, SL
Plaça Major, 1 - 08100 Mollet del Vallès (Barcelona) - Tel. 93 570 87 51