Seguiu-nos a:

Facebook Layar

Inici> Llistat de notícies> Les naus de Ficosa recuperan activitat

Les naus de Ficosa recuperan activitat

7 feb 2017

 
Tot i que l’empresa no ha volgut avançar quin abast tindria el retorn de l’activitat a Mollet, fonts properes a la negociació apunten que la producció que es duria a terme a les naus molletanes no seria directament de Ficosa, sinó d’un dels seus proveïdors amb una línia de producció amb un alt contingut tecnològic.

 Durant el 2009, la companyia es va veure fortament castigada per la crisi del sector de l’automoció, amb 642 milions d’euros al tancament de l’any, una xifra que suposava una caiguda del 20% respecte a l’exercici anterior. Ficosa ja va registrar números vermells de més de 8 milions d’euros el 2008, així que les pèrdues acumulades superaven els 50 milions.

Davant d’aquesta situació, Ficosa decidia arreplegar-se i reubicar les seves seus catalanes a les instal·lacions de l’antiga Sony, a Viladecavalls (Vallès Occidental).
La decisió va suposar els trasllat dels 350 enginyers que treballaven a Mollet a la nova seu de recerca.

El tancament de Ficomirrors, divisió del grup Ficosa dedicada a la fabricació de retrovisors a Mollet, va ser, però, més traumàtic, ja que va comportar el trasllat de la producció a Sòria i la incertesa d’un centenar d’empleats. Després de vagues dels treballadors i tenses negociacions, finalment s’arribava a un acord pel qual l’empresa facilitava el trasllat dels treballadors que ho volguessin a Sòria i indemnitzava els que no acceptaven el trasllat.

Seguiu-nos a:

Facebook
Mollet Impulsa, SL
Plaça Major, 1 - 08100 Mollet del Vallès (Barcelona) - Tel. 93 570 87 51